Kedves érdeklődő! Amennyiben segíthetünk, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1 999 96 96-os telefonszámon!Elérhetőség bezárása

20% adókedvezménnyel élhetsz minden befizetett forint után!

Pénztártagként minden egészségszámládra befizetett forint után 20% adókedvezményre válsz jogosulttá, melynek max. összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja előleg erejéig.

Az adókedvezmény már kisebb kiadások esetén is megtakarítás lehet, nem beszélve egy olyan orvosi kezelésről, mint egy fogbeültetés vagy lézeres szemműtét. A saját költségeiden felül érdemes családod kiadásait is elszámolni egészségpénztárra, hiszen így még több termék és szolgáltatás után élhetsz az adókedvezménnyel.

Befizetés az egészségszámlára 20%
Munkáltatói hozzájárulás/támogatás 20%
Prevenciós szolgáltatások 10%
Lekötés az egészségszámlán 10%
Az adókedvezményt érintő szabályokról A befizetések után 20% adókedvezmény Neked is jár!

Az adókedvezmény visszaigénylése 

A NAV immár évek óta elkészíti a magánszemélyek adóbevallási tervezetét, melyet az érintett a megadott határidőig javíthat vagy kiegészíthet. Fontos, hogy az adókedvezményről rendelkezned kell éves adóbevallásodban!

PRÉMIUM Egészségpénztár adószám: 18177734-2-41 

ha van ügyfélkapud
ha szeretnél ügyfélkaput
ha nem nyitsz ügyfélkaput

Az adóbevallásodban tett rendelkezés alapján az adókedvezmény összegét a NAV 30 napon belül visszautalja egészségszámládra, melyet újból felhasználhatsz egészségcélú kiadásaid finanszírozására.
Az adókedvezmény nem visszaigénylés, hanem visszatérítés formájában illet meg, amit a NAV jóváírásként az általad választott önkéntes pénztárba utal.

A visszatérítésre csak egy önkéntes pénztári számla jelölhető meg, és csak olyan, amelyre befizetés érkezett, vagy amely esetében egyéb jogcímen (pl. lekötés) áll fenn jogosultság az adó-visszatérítésre!