Prémium Egészség -Biztosítási feltételek  változása         

A PRÉMIUM Önkéntes Egészség-és Önsegélyező Pénztár és az NN Biztosító Zrt. között 2023.04.01. hatállyal létrejött Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános és Különös Biztosítási Feltételei 2024. április 1. napjától módosulnak.

Az alábbiakban bemutatjuk a legfőbb módosításokat, azonban kérjük, hogy olvasd el a módosult biztosítási feltételeket, melyet ITT találhatsz: 

Az egészségügyi szolgáltatások árának jelentős emelkedése miatt a Prémium Egészség biztosítások díja a biztosítási évfordulóval, 2024. április 1-jével az alábbiak szerint változik: a Standard csomag 7499 Ft, a Deluxe csomag 8999 Ft lesz. Az új díjakat első ízben 2024. március 15-én csoportosítjuk át a csomagra regisztrált tagjaink egészségszámlájáról. 

Biztosító partnerünk, az NN Biztosító a termék biztosítási feltételeit egyidejűleg módosította és pontosította, amelyről bővebben a lentiekben olvashatsz. Az új biztosítási feltételek szintén 2024.április 1-jétől lesznek érvényesek.

Kérjük, hogy amennyiben úgy döntesz, hogy a díj és a biztosítási feltételek változása miatt a továbbiakban nem kívánod igénybe venni a biztosítást, úgy 2024.03.14-ig mondd le Ügyfélportálodon! A 2024. március 1. és március 14. közötti lemondók esetén a szolgáltatás április havi díját 15 napon belül jóváírjuk egészségszámlájukon. Ha a Biztosított nem jelzi a felmondását, vagy a felmondó nyilatkozata nem érkezik meg időben, a biztosítása a módosított feltételekkel fog tovább élni. A Biztosítás az Ügyfélportálon ezt követően is bármikor lemondható, és a lemondás hónapját követő hónap utolsó napján szűnik meg. 

1. Egyoldalú feltételmódosítás lehetősége

A Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételekbe bekerült egy új rész, hogy mely esetben módosíthatja a jövőben a Biztosító egyoldalúan a biztosítási feltételeket. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy a Biztosító mely esetekben módosíthatja egyoldalúan a biztosítás feltételeket minden év április 1-jével.

Ilyen esetek:

 • az ügyfelektől érkezett panaszokban és a Biztosító felügyeleti szerveinek döntéseiben, kötelezéseiben, megállapításaiban megfogalmazott módosítások, jogszabályváltozások átvezetése;
 • az orvostudomány fejlődésével új eljárásokra vonatkozóan szabályokat hoz: értesülhetsz arról, hogy az új eljárást is igénybe veheted-e, vagy éppen kizárja a Biztosító a szolgáltatások köréből;
 • módosul a Biztosító az Ellátásszervezővel kötött megállapodása, vagy változik a szerződött magánegészségügyi szolgáltatóknál elérhető ellátások, vizsgálatok köre, így nem tud, vagy más formában tud számodra szolgáltatni.

  A fent felsorolt esetekben módosulhat a Biztosító szolgáltatása, vagy annak feltételei, folyamata, az önrész mértéke, a várakozási idő, a biztosítási csomagok és a szolgáltatási limitek, a kizárások köre, valamint a kárrendezéshez szükséges dokumentumok.

  Ha ilyen módosítás történik, arról mindig részletes tájékoztatást kapsz adott év február 15-ig a Prémium Egészségpénztárnál megadott e-mail címedre.

  Ha nem fogadod el a módosított feltételeket, akkor az említett tájékoztatóban leírtak szerint lehetőséged van felmondani a biztosítást (biztosítotti jogviszonyt).
  Arra figyelj, hogy a felmondó nyilatkozatod legkésőbb február 28-ig érkezzen meg a Prémium Egészségpénztárhoz! Ha nem jelzed a felmondásodat, vagy a felmondó nyilatkozatod nem érkezik meg időben, a biztosításod a módosított feltételekkel fog tovább élni.

  A módosított pontok az NN Biztosítási Feltételekben:
  Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételek 9.pont, valamint 20. pont 8. bekezdése
  Prémium Egészség egészségbiztosítás Különös Biztosítási Feltételek 5. pont

kép
2. Kizárások módosítása

A Biztosító bevezetett néhány új esetet, amikor nem tudod igénybe venni a biztosítást (kizárások):

 • ha extrém sporttevékenységed közben ér baleset, szerzel sérülést;
 • ha hivatásos, vagy amatőr sportolóként sportszövetség által kiírt, szervezett, vagy engedélyezett versenyen, versenysorozaton veszel részt és ott ér baleset, szerzel sérülést. Azonban, ha tömegsport rendezvényeken, hobbi sportolóként indulsz, akkor a verseny alatti balesetek és sérülések esetén is szolgáltathat a Biztosító.
 • nem tudod igénybe venni továbbá a biztosítást az olyan ambulánsan végzett lézeres beavatkozásokra, mint pl. benőtt köröm vagy körömgomba kezelése, látásjavító és intimlézer kezelések.

  A módosított pontok az NN Biztosítási Feltételekben:
  Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételek 1.28., 1.29., 1.48., 16.9. an) és m) bekezdések, valamint 17.1.3. pontjának 3. és 4. bekezdése


kép
3. Biztosítotti jogviszony megszűnési eseteinek pontosítása
A Biztosító pontosította, hogy mikor szűnik meg a biztosítási fedezeted, ha kilépsz a Prémium Egészségpénztárból, vagy átlépsz más egészségpénztárba: az átlépésről/kilépésről szóló kérelmed Prémium Egészségpénztárhoz való beérkezését követő hónap utolsó napján 24.00 órakor.

A módosított pontok az NN Biztosítási Feltételekben:
Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételek 6.2.1 a) és 6.2.2. a) pontjai


kép
4. Szolgáltatás igénybevételének feltételeinek pontosítása

Néhány esetben a Biztosító pontosította a szolgáltatás igénybevételének feltételeit:

 • a szolgáltatás igénybevételéhez 90 napnál nem régebbi beutalóval kell rendelkezned;
 • ha nem érvényes a beutalód, a Biztosítónak/Ellátásszervezőnek joga van elutasítani a szolgáltatási kérelmedet (mérlegelési jog);
 • időpontfoglalásra, vagy számla leadására az igény bejelentését követően 90 napig van lehetőséged, ezt követően a Biztosító/Ellátásszervező lezárja a bejelentésedet. Ha önrészt fizettél be, akkor azt természetesen visszakapod. Ha mégis szeretnéd kérni a szolgáltatást, az igényedet újra beadhatod.
 • a hazai második orvosi vélemény szolgáltatás eredményét az igénybevétel napjától vagy a véleményalkotáshoz szükséges utolsó dokumentum beérkezésétől számított 15 munkanapon belül juttatja el számodra az Ellátásszervező a neki megadott e-mail címedre;
 • a Járóbeteg ellátáson belül bőrgyógyászati ellátásnak minősítette a Biztosító a bőrgyógyászati indikációjú, de sebészeti szakellátás keretében végzett beavatkozásokat, így ezekre a bőrgyógyászati szublimit vonatkozik.

  A módosított pontok az NN Biztosítási Feltételekben:
  Prémium Egészség szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás Általános Biztosítási Feltételek 1.39. és 17.1.3. pont 1. bekezdése


kép