Mire költhet?

Adómentesen elszámolható termékek és szolgáltatások


Általános egészségügyi kiadások


Mindenkinek vannak egészségügyi kiadásai, legyen az gyógyszer, a magánorvosnál elvégzett éves nőgyógyászati szűrés vagy egy felnőttkori fogszabályozás, esetleg fogbeültetés. Ha egészségügyi kiadásait egészségpénztáron keresztül számolja el, akkor viszont minden befizetett forintja után 20% adókedvezménnyel élhet, az szja-előleg erejéig.

Így akár évi 150 ezer Ft-ot spórolhat! Ön szerint megérni? 


Speciális egészségügyi kiadások


Az olyan eseti kiadásokat is fizethetőek egészségpénztáron keresztül, mint a Braille írással készült könyvek, magazinok, mozgáskorlátozottak számára a kerekesszékek, korlátok, kapaszkodók vagy botok.

A táppénz kiegészítésként a betegség vagy baleset esetén a keresőképtelenség miatt kieső jövedelmet lehet pótolni teljes egészében vagy részben az egyéni számlán rendelkezésre álló összeg erejéig. 


Adókötelesen vásárolható termékek, szolgáltatások


A különböző manuálterápiás eljárások, hagyományos kínai orvoslás, akupresszúra, fülakupunktúrás kezelések, valamint az OGYI engedéllyel nem rendelkező gyógyteák, ill. fogkrémek, szájöblítők után adóköteles fizetési kötelezettsége keletkezhet a pénztártagnak éppúgy, mint a különböző sporteszközök vásárlása után. 


Adófizetés mellett igénybe vehető termékek, szolgáltatások:

bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház