Medicina tagok tájékoztatása

2019. április 1-től a MEDICINA beolvad a PRÉMIUMBA! 

A pénztárak Küldöttközgyűléseinek 2019. február 18-án és 21-én meghozott döntése értelmében megkezdődött a MEDICINA Egészség- és Önsegélyező Pénztár beolvadásának folyamata a PRÉMIUM Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztárba. A két pénztár Küldöttközgyűlései a beolvadásról szóló végleges döntésüket a 2019.márciusában megtartásra kerülő üléseiken meghozták. 


A beolvadás mellett számos érv szólt. A PRÉMIUM a hazai piacon meghatározó szerepet tölt be. Számos plusz szolgáltatásával hozzájárul a tagok egészségének megóvásához, valamint az egészségügyi kiadások csökkentéséhez. Ilyen a Védőháló szolgáltatáscsomag, a Családi Kassza (önsegélyező) szolgáltatás vagy a piacon egyedülálló Csodakártya szolgáltatás. Ezentúl magas szintű ügyfél információt - és kiszolgálást biztosít: Ügyfélportál, mobil applikáció az egyenleg lekérdezésre és pl. bankkártyás befizetést az egyszerűbb egyenleg feltöltésre. 


Medicina tagok teendői

A MEDICINA pénztártagok tagsága 2019. április 1-jét követően automatikusan a PRÉMIUM-nál folytatódik. A tagoknak ezzel kapcsolatosan nincs teendőjük! 


Kérjük, ennek ellenére mindenképpen kísérje figyelemmel híreinket! A beolvadás folyamatáról és az emiatt bekövetkező esetleges változásokról ugyanis elektronikus hírlevélben, illetve a pénztárak honlapján adunk majd részletes tájékoztatást.


Befizetés a PRÉMIUM egészségszámlára

Ha a MEDICINA beolvadása megvalósul, úgy 2019. április 1-jétől a PRÉMIUM Egészségszámlájára befizethet átutalással, eseti vagy rendszeres bankkártyás befizetéssel. A pénztár által javasolt minimum tagdíj összege 5000 Ft/hó, de ettől fizethet be többet is, azaz rugalmasan kezelheti egészségügyi megtakarításait. 


Egyenleg ellenőrzés

Tagjainknak a PRÉMIUM internetes Ügyfélportálján van lehetőségük egyenleg ellenőrzésre, melyet a MEDICINA pénztártagok – a néhány perces regisztrációt követően – április 1-jétől már használhatnak.  

Az Ügyfélportálon az általános forgalmi adatok és egyenleg információk mellett a plusz szolgáltatásokra is regisztrálhatnak,  módosíthatják elérhetőségeiket, bejelenthetik szolgáltatásra jogosult közeli hozzátartozóikat vagy ellenőrizhetik az igénybe vehető adókedvezményük mértékét.

FONTOS! A 2019.01.01. és 2019.03.31. közötti Medicina egészségpénztári számlaforgalmát előreláthatóan április végén éri el a PRÉMIUM Ügyfélportálján a Dokumentumok menüpontban. A dokumentum feltöltéséről az egészségpénztárnál bejelentett email címen tájékoztatjuk.


Vásárlás készpénzzel és egészségkártyával

A beolvadást követően az alábbiak alapján kérjen készpénzes számlát a megvásárolt termékről vagy szolgáltatásról és azt a PRÉMIUM Egészségpénztár címére küldje be: 1426 Budapest, Pf. 512.

FONTOS! A MEDICINA Egészségpénztár nevére és címére kiállított számlákat legkésőbb 2019. december 31-ig fogadja be a PRÉMIUM Egészségpénztár.


Vásárlás egészségkártyával: Továbbra is vásárolhat a MEDICINA Egészségpénztár által kibocsátott kártyákkal szolgáltató partnereinknél, ugyanis azok érvényesek maradnak a PRÉMIUMNÁL is, ezért azok lejártáig a MEDICINA tagok zavartalanul használhatják egészségkártyájukat, a technikai átállás ideje alatt is. A szerződött szolgáltatóink száma 17 000, közülük 8 100 kártyaelfogadó hely is egyben.


Vásárlás Csodakártyával

A PRÉMIUM Egészségpénztár egyedülálló szolgáltatása a Csodakártya.


A kártya csodásítás azt jelenti, hogy Ön összekötheti bankkártyáját egészségkártyájával, és így akkor is vásárolhat, ha épp nincs pénz egészségszámláján, hiszen az a vásárláskor a kellő mértékig feltöltődik bankkártyájáról. A csodásítást Ügyfélportálján végezheti el pár perc alatt. Jelenleg 16 ezren használják már. Nem véletlenül. 


Milyen kiadásokat számolhat el?

A fogorvos, a magánorvos, a gyógyszer, a szemüveg és egyéb egészségügyi kiadások mellett a
PRÉMIUM Családi Kassza  segítségével csökkentheti a gyerekkel járó kiadásokat is. 


Elszámolhatja ugyanis gyermeke iskoláztatási kiadásait (tankönyv, taneszköz, gyerekruházat), egyetemi vagy főiskolai hallgató tandíját, kollégiumi elhelyezésének díját is. Sőt a lakáshitel törlesztő részletén vagy az idősgondozás költségén is spórolhat. Ezek mellett szülés, örökbefogadás esetén egyszeri kifizetés igényelhető, de használható jövedelem kiegészítésre is CSED, GYED, GYES, GYET ideje alatt. 


Plusz szolgáltatásaink tagjaink védelméért

Védőháló szolgáltatáscsomag minden tagunkat védi a bajban háromfajta egészségbiztosítással!    Ráadásul április 1-től kiegészítő diagnosztikai vizsgálatokra vonatkozó biztosítással bővül szolgáltatásunk, melynek keretében 10 munkanapon belül kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok (pl. labor, röntgen, ultrahang) kerülnek megszervezésre és ezek költségét évi 25 ezer Ft-ig fedezi a biztosítás. A Védőhálóban foglalt egészségbiztosítási szolgáltatásokat az UNION Biztosító Zrt. nyújtja, a biztosítások feltételeit honlapunkon találja. Szolgáltatásunk jelenlegi tartalma:

Kritikus betegségekre szóló biztosítás

23 fajta kritikus betegsége esetén (rák, infarktus) fedezi az egészségügyi kezelés költségét 1 millió Ft keretösszeg erejéig.

Várólista biztosítás 

10 munkanapon belül biztosítja CT, MRI vizsgálatok megszervezését, és ezek költségét évi 300 ezer Ft-ig átvállalja.
Egynapos sebészeti ellátásra szóló biztosítás 
orvosilag indokolt esetben lehetővé teszi műtétek elvégzését magánellátásban évi 300 ezer Ft keretösszeg erejéig.


A szolgáltatás díja havi 85 Ft, amit a pénztár negyedévente automatikusan csoportosít át (255 Ft) a tagok egészségszámlájáról. A Medicina tagok esetében a kockázatviselés kezdete július 1-jével indul.   

Plusz szolgáltatásaink tagjaink kényelméért


A Medicina Assistance kártyához kapcsolódó szolgáltatások megszűnése

A Medicina Assistance kártyához kapcsolódó csoportos életbiztosítási szerződés Általános és Különös Biztosítási Feltételeinek 6.1 c) pontja értelmében a Csoportos Biztosítási Szerződés megszűnése miatt a csoportos biztosítási fedezet 2019. március 31. napján 24:00 órakor megszűnik - a csoportos biztosításhoz nyújtott asszisztencia szolgáltatással együtt - mind a Főbiztosítottak, mind az egyéb Biztosítottak vonatkozásában. Ez azt jelenti, hogy a jelzett időpontban a Biztosító kockázatviselése is megszűnik az egyes biztosítottak esetében.


Kérdés esetén keresse pénztárunkat!

A beolvadás megvalósulása esetén a MEDICINA Egészségpénztár (email, telefon, web) elérhetőségei megszűnnek, 2019. április 1-jét követően kérjük, hogy a PRÉMIUM ügyfélszolgálatát keresse, a +36 1 999 9696-os telefonszámon, a kapcsolat@premiumpenztarak.hu email címen, vagy látogasson el a holnapunkra.


bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház