Danubius tagok tájékoztatása

2020. július 1-től a Danubius beolvadt a PRÉMIUMBA!

A pénztárak Küldöttközgyűléseinek 2020. június 5-én és 8-án meghozott döntése értelmében, valamint a két pénztár Küldöttközgyűlésének a beolvadásról szóló 2020. június 29-ei végleges döntése alapján a Danubius Egészég - és Önsegélyező Pénztár beolvadt a PRÉMIUM Egészségpénztárba. A Danubius pénztártagok tagsága 2020. július 1-jét követően automatikusan a PRÉMIUM-nál folytatódik, megtakarításuk átkerült a PRÉMIUM egészségszámlájukra.


Tagi azonosító

A volt Danubius tagok tagi azonosítója nem változik!

Azon tagok esetében, akik a PRÉMIUM-ban és a Danubiusban is rendelkeztek tagsággal, a beolvadást követően a PRÉMIUM tagi azonosító marad érvényben.


Danubius tagok teendői


Kísérje figyelemmel híreinket! A változásokról pénztár használatáról, esetleges teendőkről, újdonságainkról elektronikus hírlevélben, illetve honlapunkon adunk majd részletes tájékoztatást.

Nagyon fontos, hogy elérjük! Kérjük, email címét és telefonszámát az Ügyfélportálon mindenképpen adja meg!


Befizetés a PRÉMIUM egészségszámlára

A PRÉMIUM Egészségszámlájára befizethet átutalással, eseti vagy rendszeres bankkártyás befizetéssel. A pénztár által javasolt minimum tagdíj összege 5000 Ft/hó, de ettől fizethet be többet is, azaz rugalmasan kezelheti egészségügyi megtakarításait.


Egyenleg ellenőrzés

Egyenlegellenőrzésre a PRÉMIUM internetes Ügyfélportálján is lehetősége lesz néhány perces regisztrációt követően. Az Ügyfélportálon ellenőrizheti az általános forgalmi adatokat, módosíthatja elérhetőségeit és ellenőrizheti igénybe vehető adókedvezménye összegét is.

Azon tagoknak nem szükséges ismételten regisztrálniuk az Ügyfélportálra, akik a PRÉMIUM és a Danubius pénztárakban is rendelkeztek tagsággal és korábban már regisztráltak az Ügyfélportálra.


Vásárlás készpénzzel

Készpénzes fizetés esetén: Kérjen számlát a megvásárolt termékről vagy szolgáltatásról és küldje be címünkre (1426 Budapest, Pf. 512), töltse fel elektronikusan az Ügyfélportálra vagy adja le személyesen az ügyfélszolgálatunkon. A DANUBIUS Egészség- és Önsegélyező Pénztár nevére és címére kiállított számlákat 2020. december 31-ig fogadjuk be.


Kérjük, ellenőrizze a nyilvántartásban szereplő bankszámlaszámát az Ügyfélportálon, ugyanis pénztárunk kizárólag bankszámlára utalja vissza a benyújtott készpénzes számlák ellenértékét!


Vásárlás egészségkártyával

A beolvadást követően a tagoknak 3 évig érvényes, díjmentes PRÉMIUM egészségkártyát postázunk (várhatóan július végén), hogy egészségpénztári vásárlásaikat még kényelmesebben intézhessék!


Sőt, ha csodásítja egészségkártyáját, azaz összeköti azt bankkártyájával, úgy akkor is vásárolhat, ha épp nincs pénz egészségszámláján, mivel az a vásárlás pillanatában automatikusan, a kellő mértékig feltöltődik bankkártyájáról. A csodásítás elvégezhető a a kartyaaktivalas.hu oldalon, ill. az Ügyfélportálon.

Milyen kiadásokat számolhat el?

A fogorvos, a magánorvos, a gyógyszer, a szemüveg és egyéb egészségügyi kiadások mellett a
PRÉMIUM Családi Kassza  segítségével csökkentheti a gyerekkel járó kiadásokat is. 


Elszámolhatja ugyanis gyermeke iskoláztatási kiadásait (tankönyv, taneszköz, gyerekruházat), egyetemi vagy főiskolai hallgató tandíját, kollégiumi elhelyezésének díját is. Sőt a lakáshitel törlesztő részletén vagy az idősgondozás költségén is spórolhat. Ezek mellett szülés, örökbefogadás esetén egyszeri kifizetés igényelhető, de használható jövedelem kiegészítésre is CSED, GYED, GYES, GYET ideje alatt. 


Mit nyújt még a PRÉMIUM?

Védőháló szolgáltatáscsomag minden tagunkat védi a bajban négyfajta egészségbiztosítással! Szolgáltatásunk tartalma:

Kritikus betegségekre szóló biztosítás 23 fajta kritikus betegsége esetén (rák, infarktus) fedezi az egészségügyi kezelés költségét 1 millió Ft keretösszeg erejéig.

Egynapos sebészeti ellátásra szóló biztosítás 
orvosilag indokolt esetben lehetővé teszi műtétek elvégzését magánellátásban évi 300 ezer Ft keretösszeg erejéig.
Várólista biztosítás
10 munkanapon belül biztosítja CT, MRI vizsgálatok megszervezését, és ezek költségét évi 300 ezer Ft-ig átvállalja.
Diagnosztikai vizsgálatokra szóló biztosítás
10 munkanapon belül kiegészítő diagnosztikai vizsgálatokat (pl. labor, röntgen) szervez meg és ezek költségét évi 25 ezer Ft-ig fedezi.

Sőt, Védőháló előfizetőnek 15 ezer Ft erejéig ingyenes orvosi videókonzultációt biztosít 2020. december 31-ig!

A szolgáltatáscsomag havi 85 Ft-os díját minden tagtól automatikusan vonjuk. A kritikus betegségekre szóló biztosítás szolgáltatásaira akkor jogosult a tag, ha a betegség megállapításának időpontjára vonatkozóan egészségszámlájáról át lehetett csoportosítani a Védőháló díját, míg a Védőháló többi biztosítása esetén a kárbejelentés időpontjára vonatkozóan szükséges biztosítottnak lennie. A szolgáltatás igénybevételére néhány esetben várakozási időt követően van lehetőség. A szolgáltatást a tagok családtagjaik részére is igényelhetik, melynek díja egyéni számlájukról kerül levonásra.

Amennyiben a pénztártag nem tart igényt a Védőháló szolgáltatáscsomag egészségbiztosításaira, úgy a szolgáltatást lemondhatja az Ügyfélportálon keresztül vagy a kapcsolat@premiumpenztarak.hu email címre elküldött email-ben. Lemondás esetén a pénztár a továbbiakban nem vonja le a díjat, egyúttal a biztosításokat sem nyújtja a jövőben a pénztártag részére. A részleteket kérjük, keresse a weboldalon.


Kérdés esetén keresse pénztárunkat!

A beolvadással a DANUBIUS Egészség- és Önsegélyező Pénztár (email, telefon, web) elérhetőségei megszűntek, ezért kérjük, hogy a PRÉMIUM ügyfélszolgálatát keresse a kapcsolat@premiumpenztarak.hu email címen, a +36 1 999 9696-os telefonszámon vagy látogasson el a premiumpenztarak.hu oldalra.

bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház