Családi kassza

Nem csak az egészségügyi kiadások csökkenthetőek!PRÉMIUM Családi Kasszával gyermeke iskoláztatási kiadásait (tankönyv, taneszköz, gyerekruházat), egyetemi vagy főiskolai hallgató tandíját, kollégiumi elhelyezésének díját, lakáshitele törlesztő részletét vagy az idősgondozás költségét is elszámolhatja egészségszámlája terhére. Emellett szülés és örökbefogadás esetén egyszeri kifizetést is igényelhet vagy kiegészítheti jövedelmét CSED, GYED, GYES, GYET ideje alatt. 


Mennyivel járhat jobban?

Az adókedvezménynek köszönhetően akár évi 150 ezer Ft-tal!

Egy átlagos család 750 ezer Ft biztos kiadást számolhat el személyenként egészségszámlája terhére. Mindezzel akár évi 150 ezer Ft-ot is spórolhat, hiszen minden egyénileg befizetett forint után 20% adókedvezmény jár, évi max.150 ezer Ft-ig, az szja-előleg erejéig.

 

Hogyan igényelje?


A szolgáltatást ügyfélszolgálati irodáinkban személyesen vagy nyomtatványunkon igényelheti. A nyomtatványt és a csatolandó dokumentumokat kérjük, címünkre postázza: PRÉMIUM Egészségpénztár, 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.   


Igényelhető szolgáltatások köre


FONTOS! A PRÉMIUM CSALÁDI KASSZA szolgáltatásainak kifizetésére az egyéni számlára legalább 180 napja beérkezett egyéni vagy munkáltatói tagdíjbefizetések (és a munkáltatótól esetlegesen kapott adomány) fordíthatók, vagyis a kifizetéseket fél éves türelmi idővel teljesíthetjük a törvényi előírások alapján. A 180 napja bent lévő tagdíjbefizetéseken kívül az egyéb jogcímen (pl.: hozam, adó-visszatérítés stb.) jóváírt összegek is növelik a PRÉMIUM CSALÁDI KASSZA egyenlegét, ez utóbbiak akár azonnal felhasználhatók a szolgáltatásokra.

Tájékoztatjuk, hogy a csatolandó dokumentum(ok)on kívül az igény elbírálásához további dokumentumot is bekérhet az egészségpénztár.

A tájékoztatás nem teljes körű, további tájékoztatást honlapunkon, valamint az Alapszabályban talál.
Kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat a + 36 1 999 96 96-os telefonszámon, vagy a kapcsolat@premiumpenztarak.hu címen.

bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház