Masszázs vagy főzőtanfolyam? Mindkettő mehet EP számlára!

Az interneten barangolva meglepően sok olyan egészségügyi, mentálhigiénés, vagy akár wellness- szolgáltatást találhatunk, amiket egészségpénztári befizetéseink terhére is el tudunk számolni.



Előző bejegyzésemben olyan termékekről írtam, amelyeket csodakártyával vagy egészségpénztári számlára lehet vásárolni, ebben a hónapban pedig az általam igénybe vett szolgáltatásokat fogom bemutatni.

Fontossági sorrend


A lakáshitel után az egyik legmeghatározóbb havi kiadásom a pszichológus. Több szempontot is figyelembe vettem, és sokáig keresgéltem, mire megtaláltam az igazit. Mivel autó híján biciklivel közlekedem, lényeges volt, hogy ne legyen messze a lakhelyemtől, hiszen nem akartam minden héten csak az ülések miatt egy másik városba átmenni. Természetesen az is szempont volt, hogy a terapeuta tudjon EP számlát adni. Szerencsére sikerült találnom egy hihetetlenül jó szakembert, aki minden kritériumnak megfelelt és akivel nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk. Ennek köszönhetően az elmúlt egy évben nagyon sok pozitív változás történt az életemben. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek feldolgozatlan traumák vagy elakadások vannak az életében. Sok kérdésre lehet választ kapni egy terápia során, csak aztán legyen az embernek mersze és ereje változtatni! Nem könnyű és nem is gyors folyamat, de szerintem megéri.

A következő szolgáltató, akit a leggyakrabban látogatok, a fogorvos. Uralkodik a családunkban egy enyhe fog-fétis, ezért három-négy havonta ellátogatunk a rendelőbe. Mondhatnám azt is, hogy a húgom, az anyukám, a lányom és én is törzsvendégek vagyunk.?

Mivel a családomból - a húgom kivételével, aki szintén egészségpénztári tag – mindenkit megadtam kedvezményezettnek a Prémium profilomban, ezért a család fogorvosi szolgáltatásért kapott számláit könnyedén el tudjuk számolni.

A lányomnak korábban fogszabályzásra is szüksége volt, ami egy évekig tartó folyamat. Először éjszakai fogszabályzója volt két évig, aztán nappali egy évig, ami mellett havonta kellett kontrollra járnia, most pedig szilikon fogvédőt visel éjszakánként, hogy megtartsa a kialakított formát. Ez mind rengeteg kiadást jelentett, de mivel tudtam előre, hogy mivel állok szemben, ezért az adójóváírásokat a kártyán hagytam, valamint a nagyobb bevételeket is befizettem az EP számlámra, így sikerült összerakni a szükséges összeget. A gyereknek gyógytornára is kell járnia, de szerencsére ott is tudok számlát kérni, így ennek a költségnek a húsz százaléka szintén az én zsebembe vándorol vissza.

A prevenciós szűrések is elszámolhatók


Azok számára, akik rendszeresen olvassák a bejegyzéseimet, talán már kiderült, hogy elég nagy hangsúlyt fektetek a prevenciós szűrésekre. Ezért is járok például mammográfiára és nőgyógyászati rákszűrésre minden évben. Ezekről rendszeresen kérek egészségpénztári számlát.

A biztonság kedvéért minden évben szoktam vérképet is csináltatni, hogy tudjam, minden rendben van velem. Pandémia idején nem akartam ilyesmivel terhelni sem a körzeti orvost, sem az egészségügyet, ezért kerestem egy magánvérvételi helyet, ahol megcsinálták nekem a vizsgálatot. Mivel elfogadták a Prémium Egészségpénztár csodakártyáját, ezért itt még számlát sem kellett kérnem, csak lehúzták és már készen is voltam. Sajnos a vizsgálat eredménye szerint az éhgyomori cukrom határértéken van, ezért úgy gondoltam, hogy felkeresek egy endokrinológust. Ott is tudtam volna számlát kérni, de aztán eszembe jutott egy jobb megoldás: a Next egészségbiztosításom a Prémiumnál. Ez a csomag a diagnosztikai vizsgálatokon túl a járóbeteg szakellátást is tartalmazza évi kétszázötvenezer forintos keretig. Hogyan működik ez a gyakorlatban? A Prémium portál webes felületén, az ellátásszervező oldalán kell jelenteni az igényt, és ha találnak a kért városban orvost, akkor még az időpontfoglalással sem kell bajlódnunk. Ha pedig nem találnak, akkor mi magunk is bejelentkezhetünk bármelyik szakemberhez, majd a kapott számlát egyszerűen feltöltjük a honlapra, és visszautalják nekünk a korábban általunk kifizetett vizsgálat árát. Ez a szolgáltatás békeidőben is megéri, de egy világjárvány közepén mindenképpen aranyat ér, hiszen a közegészségügyben most elég bonyolult és hosszadalmas szakorvoshoz eljutni.

Kényeztesd magad!


Ha meg akarjuk ajándékozni magunkat egy kis kényeztetéssel, vagy egészségügyi okok miatt van szükségünk speciális, például nyirok- vagy gyógymasszázsra, akkor – ha olyan masszőrt választunk, aki elfogadja a csodakártyát, vagy tud számlát adni –, ennek a szolgáltatásnak az árából is visszajár a húsz százalék.

A masszázs mellett még számos olyan szuper dolog létezik, amit el tudunk számolni, legyen szó akár főzőtanfolyamról, akár egy csoportos edzésről. Mielőtt azonban igénybe vesszük ezeket, mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy ahová menni szeretnénk, ott elfogadják az egészségpénztári kártyát. Ha van választási lehetőség, akkor én mindig olyan szolgáltatót választok, aki szerződésben áll a Prémiummal.