20% adókedvezmény

20% adókedvezménnyel élhet minden egyénileg befizetett forintja után!


Pénztártagként minden forintja után, amit egyénileg fizet be 20% adókedvezményre jogosult, melynek max. összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja előleg erejéig.

20% már kisebb kiadások esetén is megtakarítás lehet, nem beszélve az olyan költséges orvosi kezelésekről , mint egy fogbeültetés vagy lézeres szemműtét.

Az adókedvezményt maximálhatja úgy is, ha nem csak saját, hanem családja kiadásait is elszámolja, legyen az a szülei gyógyszere vagy gyermeke pelenkája.


Az adományok, lekötések vagy prevenciós szolgáltatások igénybevételekor is élhet adókedvezménnyel


Az adókedvezmény visszaigénylése


A NAV immár évek óta elkészíti a magánszemélyek adóbevallási tervezetét, melyet az érintett a megadott határidőig javíthat vagy kiegészíthet. Fontos, hogy az adókedvezményről Önnek rendelkeznie kell  adóbevallásában! 


Az adóbevallásában rendelkezettek alapján az adókedvezmény összegét a NAV 30 napon belül visszautalja azt egészségszámlájára, melyet újból felhasználhat egészségcélú kiadásai finanszírozására.

A pénztártagot az adókedvezmény nem visszaigénylés, hanem visszatérítés formájában illeti meg, amit az adóhatóság számla jóváírásként a pénztártag által választott önkéntes pénztárba utalja, majd a pénztár a tag egyéni számláján jóváírja.

A visszatérítésre csak egy pénztári számla jelölhető meg, és csak olyan, amelyre egyéni befizetés érkezett, vagy amely esetében egyéb jogcímen (pl. lekötés) adó-visszatérítésre jogosult!

A PRÉMIUM Egészségpénztár adószáma az adókedvezmény visszaigényléséhez: 18177734-2-41Hol ellenőrizheti igénybe vehető adókedvezménye mértékét?

Kihasználatlan adókedvezménye összegét az Ügyfélportál főoldalon láthatja.

Ha még nem regisztrált az Ügyfélportálra, pár perc alatt megteheti. Így folyamatosan nyomon követheti a kihasznált adókedvezménye mértékét, valamint egyenlegét, számlaforgalmát és pénztári teendőit is.


Hogyan fizethet be egészségszámlájára? 


Csodakártyával nem kell előre befizetnie!

Ha csodásított egészségkártyával rendelkezik, nem kell bajlódnia a befizetéssel, hiszen az automatikusan feltöltődik bankkártyájáról, ha épp nem rendelkezik elegendő fedezettel egészségszámláján.

Egészségkártyája csodásítását az Ügyfélportálon végezheti el néhány perc alatt. Már több ezer pénztártagunk intézi vásárlásait csodásított egészségkártyával!