20% adókedvezmény

20% adókedvezménnyel élhet minden egyénileg befizetett forintja után!


Pénztártagként minden forintja után, amit egyénileg fizet be 20% adókedvezményre jogosult, melynek max. összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja előleg erejéig.

20% már kisebb kiadások esetén is megtakarítás lehet, nem beszélve az olyan költséges orvosi kezelésekről , mint egy fogbeültetés vagy lézeres szemműtét.

Az adókedvezményt maximálhatja úgy is, ha nem csak saját, hanem családja kiadásait is elszámolja, legyen az a szülei gyógyszere vagy gyermeke pelenkája.


Az adományok, lekötések vagy prevenciós szolgáltatások igénybevételekor is élhet adókedvezménnyel


Az adókedvezmény visszaigénylése


A NAV immár évek óta elkészíti a magánszemélyek adóbevallási tervezetét, melyet az érintett a megadott határidőig javíthat vagy kiegészíthet. Fontos, hogy az adókedvezményről Önnek rendelkeznie kell  adóbevallásában! 


Az adóbevallásában rendelkezettek alapján az adókedvezmény összegét a NAV 30 napon belül visszautalja azt egészségszámlájára, melyet újból felhasználhat egészségcélú kiadásai finanszírozására.

A pénztártagot az adókedvezmény nem visszaigénylés, hanem visszatérítés formájában illeti meg, amit az adóhatóság számla jóváírásként a pénztártag által választott önkéntes pénztárba utalja, majd a pénztár a tag egyéni számláján jóváírja.

A visszatérítésre csak egy pénztári számla jelölhető meg, és csak olyan, amelyre egyéni befizetés érkezett, vagy amely esetében egyéb jogcímen (pl. lekötés) adó-visszatérítésre jogosult!

A PRÉMIUM Egészségpénztár adószáma az adókedvezmény visszaigényléséhez: 18177734-2-41Hol ellenőrizheti igénybe vehető adókedvezménye mértékét?

Kihasználatlan adókedvezménye összegét az Ügyfélportál főoldalon láthatja.

Ha még nem regisztrált az Ügyfélportálra, pár perc alatt megteheti. Így folyamatosan nyomon követheti a kihasznált adókedvezménye mértékét, valamint egyenlegét, számlaforgalmát és pénztári teendőit is.


Hogyan fizethet be egészségszámlájára? 


Csodakártyával nem kell előre befizetnie!

Ha csodásított egészségkártyával rendelkezik, nem kell bajlódnia a befizetéssel, hiszen az automatikusan feltöltődik bankkártyájáról, ha épp nem rendelkezik elegendő fedezettel egészségszámláján.

Egészségkártyája csodásítását az Ügyfélportálon végezheti el néhány perc alatt. Már több ezer pénztártagunk intézi vásárlásait csodásított egészségkártyával!

bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház Kérjen visszahívást